Omgeving

Natuur, kunst & cultuur

Het huis ligt aan de rand van het vakantiedorp Frankenau op een kilometer afstand van het gelijknamige stadje.


Frankenau is een rustig stadje in de buurt van de Edersee. Het heeft o.a. een supermarkt, twee bakkers, een slager, drie restaurants en een fitness-studio.

Op 5 min. loopafstand treft u de manege aan, naast paardrijden worden er in het hoogseizoen huifkartochten georganiseerd. Tijdens de huifkartocht komt u door het beschermd natuurgebied ‘National Kellerwald’ met haar betoverende vergezichten.


De hoofdstad van het Waldeckerland is Korbach met haar historische stadskern, gezellige straatjes, vakwerkhuizen en twee gotische kerken. Zeker een bezoekje waard.

Fietsroutes

In de omgeving zijn diverse speciaal gemarkeerde fietsroutes uitgezet. Zo kun je op een sportieve manier optimaal genieten van het heuvelachtige landschap tijdens je vakantie.


Hessischer Hof, gezellig restaurant, goede prijs kwaliteit verhouding!

Gastronomie

Stuwdam

Stuwdam Edersee

De Eder heeft een 400 meter lange en 48 meter hoge dam. Je kunt hier overheen lopen of fietsen en genieten van het prachtige uitzicht over het meer. De Edersee biedt veel watersportmogelijkheden zoals waterskiën, surfen, vissen, zeilen, kanovaren, tocht met rondvaartboot, waterfietsen, duiken en zwemmen.
Ongeveer drie kilometer ten westen van de stuwdam is het strand Rehbach van ongeveer 400 meter. Er is een beachvolleybalveld, speeltuin en er zijn diverse eettentjes. De entree is vrij, ideaal voor families.

Marburg

Steden in de buurt

  • Marburg Universiteitsstad
  • Kassel is een stad met diverse musea o.a. Caricatura, Grimm-museum en het museum Wilhelmshöhe (voormalig kasteel). In Wilhelmshöhe zijn meerdere werken van Nederlandse kunstschilders te zien, zoals Rembrandt, Frans Hals, Tizian en Rubens.
    1 x in de 5 jaar vindt in Kassel de Documenta plaats. Ruim 100 internationale kunstenaars stellen hun werk ten toon in de stad. De eerstvolgende Documenta is in 2022. Beslist een bezoek waard!
  • Paderborn
  • Korbach
  • Battenberg