Wintersport

In de wintermaanden kan er veel sneeuw vallen.

Winterberg

Winterberg

Winterberg is een populair skigebied voor zowel de geoefende en minder ervaren skiër. De ruim 15 km pistes strekken zich uit over zes deelgebieden: De Astenstrasse, Bremberg, Herrloch, Kappe, Asten en Poppenberg. Op 10 pistes zijn ‘s avond de banen verlicht. Verder vindt u hier de officiële bobsleebaan en verschillende springschansen. Ook langlaufers kunnen hier hun hart ophalen. De langlaufpaden tellen ongeveer 250 km.

Webcam Skigebied Winterberg

Willingen

Willingen

Willingen is een bekend kuuroord en een geliefd wintersportplaats. Met meer dan 170 verschillende loipen met een totale lengte van ruim 1.300 kilometer staat deze plaats terecht te boek als de ultieme winterbestemming voor langlaufen. Hoewel de maximale hoogte nog geen 900 meter is, trekt Willingen eveneens veel skiërs en snowboarders vanwege de grote variatie in afdalingen. Willingen staat bekend om het jaarlijkse WK ski springen, een evenement dat duizenden belangstellenden trekt.

Webcam Skigebied Willingen

Züschen

Züschen

Skigebied Snow World Züschen ligt op een zonnig plateau hoog boven Züschen. Het is met name geschikt voor de beginnende skiër en super gezellig voor kinderen. De pistes liggen tussen de 650 en 820 meter hoogte en zijn breed en geprepareerd. De afdaling vanaf de ‘Ziegenhelle’ is met zijn 1450 meter een van de langste in Sauerland. Een automatische besneeuwingsinstallatie zorgt voor sneeuwzekerheid. In dit gebied is plaats voor elke wintersport activiteit zoals skiën, snowboarden, langlaufen of rodelen. Züschen beschikt over 3,5 km blauwe piste en 1 km rood. Leuk om er even in te komen. Het ligt ruim 10 km ten zuiden van Winterberg.

Webcam Skigebied Züschen